تعریف دیجیتال بیبی | تشخیص علائم و مدیریت آن

دیجیتال بیبی

 تعریف دیجیتال بیبی

اختلال دیجیتال بیبی یا اوتیسم اکتسابی که در آن کودکان با علائمی شبیه اوتیسم مشاهده میشوند.

اختلالی شبیه به اوتیسم همراه با تاخیر کلامی، شناختی، اختلال حسی، مشکلات اجتماعی و ارتباطی که به علت استفاده بیش از حد کودکان زیر دو سال از گوشی، تلویزیون، تبلت و… ایجاد میشود.همانطور که میدانیم استفاده از وسایل دیجیتال تا دو سالگی برای کودک کاملا ممنوع است و این ممنوعیت جهت جلوگیری از بروز علائم اختلال دیجیتال بیبی میباشد.

پس از تولد کودک تا سن ۲ سالگی مغز رشد میکند و این دو سال نقش بسیار مهمی در رشد و توالی مغز دارد. مغز کودک ما نیازمند تحرک، دریافت حسی از محیط، تجارب حرکتی، فعالیت بدنی، دویدن پریدن و حتی زمین خوردن است تا آموزش های لازم برای نمو خود را پیدا کند و امروزه متاسفانه به علت مشغله های خانواده و عدم زمان کافی برای ارتباط با فرزندشان، گوشی، تبلت و تلویزیون جای آن را گرفته و عدم تحرک و دریافت موارد بالا در خانه و بازی نکردن و عدم ارتباط کودک با همسالان به همراه پر کردن جای خالی آن توسط گوشی و تلویزیون و  تبلت باعث ایجاد این اختلال شده است.

طبق گفته های بالا طبیعی است که کودک دچار اختلال حسی شود و مشکلات گفتاری نیز در او نمایان گردد.

بیشتر بخوانید: اختلال یکپارچگی حسی و تشریح مراحل آن

 علائم اصلی اختلال دیجیتال بیبی

بیشتر بخوانید: اختلال یکپارچگی حسی در حواس و علائم و درمان آن

 علائم اصلی اختلال دیجیتال بیبی

  •  کودک در ارتباط گرفتن دچار نقص میشود.
  •  واکنش به اسم با تاخیر همراه است.
  •  اختلالات حسی در کودک نمایان است.
  •  گفتار کودک با تاخیر است.
  •  کلام او شبیه به کارتون ها و شخصیت های کارتونی است.
  •  وابستگی به گوشی، تبلت و تلویزیون بسیار است.
  •  بازی های کودک محدود است.

بیشتر بخوانید: ضعف در دیکته نویسی| علل و مشکلات آن

 تشخیص اختلال دیجیتال بیبی

تشخیص این اختلال توسط تیم توانبخشی و با نظر فوق تخصص روانپزشک و مغز و اعصاب اطفال صورت میگیرد که مهم ترین بخش آن ارزیابی های گفتار درمان و کاردرمان است.

در صورت مشاهده هرگونه علائم دیجیتال در فرزند خود ؛ به سرعت از کاردرمانگر مشاوره های لازم را دریافت کنید چرا که مداخله به هنگام مهم ترین قسمت درمان در این کودکان است .در حال حاضر با توجه به پیشرفت دیجیتال و متأسفانه به روز شدن تکنولوژی شاهد افزایش میزان ابتلا به این عارضه هستیم. آموزش خانواده ها و هشدار به عدم قرار دادن فرزندان در معرض گوشی، تبلت، تلویزیون تا قبل از ۳ سالگی بسیار مهم است .

 درمان اختلال دیجیتال بیبی

بیشتر بخوانید: ارزیابی نقص توجه درکودکان و بررسی انواع توجه

 درمان اختلال دیجیتال بیبی

درمان این اختلال هم روندی مشابه اختلال اوتیسم و اختلال یکپارچگی حسی است و پس از تشخیص توسط پزشکان فوق تخصص روانپزشک اطفال و فوق تخصص مغز و اعصاب اطفال میبایست توسط کاردرمان و گفتاردرمان مورد ارزیابی و سپس مراحل توانبخشی به طور منظم و دقیق تحت نظر کاردرمانگر و گفتاردرمانگر انجام گردد.

ما در کاردرمانی و گفتاردرمانی افرای ورامین شما را در تمام مراحل توانبخشی کودکتان همراهی میکنیم.کودکان دیجیتال بیبی نیازمند استفاده از خدمات کاردرمانی حسی در درجه اول میباشند و درمان اختلالات حسی آن ها در اولویت قرار دارد

مرحله بعدی درمان گفتاری و ذهنی این کودکان است که آن هم باید طبق روال صحیح و تخصصی خود پیش برود.گروه درمانی و شرکت در کلاس های گروهی، جلسات درکی حرکتی و بازی درمانی جز موارد مهم در روند درمان این کودکان است که شما می توانید با مرکز کاردرمانی و گفتاردرمانی افرای ورامین در رابطه با درمان کودکان با اختلال دیجیتال بیبی همراه باشید.

 تفاوت اوتیسم و دیجیتال بیبی

در اختلال دیجیتال بیبی حذف عوامل ایجاد کننده اختلال یعنی گوشی موبایل، تبلت، تلویزیون و … باعث پیشرفت سریع کودک و تغییرات او با سرعت بالا میشود که این سرعت بالا در تغییرات در کودکان اوتیسم کمتر دیده میشود.

نحوه ی پیشگیری از ایجاد این اختلال در کودکان: همانطور که گفته شد پیشرفت تکنولوژی در عصر حاضر باعث ایجاد این اختلال در کودکان شده است.

بیشتر بخوانید: تعریف آفازی|علت شناسی گونه ها و روش بهبود آن

مدیریت اختلال دیجیتال بیبی

مدیریت اختلال دیجیتال بیبی

خانواده در ۲ الی ۳ سال اول زندگی کودکان مهمترین عامل جلوگیری از ایجاد اختلال است و قرار دادن بازه های زمانی کافی برای بازی کردن با کودک و وقت گذراندن با او بسیار حائز اهمیت است.  همچنین قرار دادن کودکان در جمع و یادگیری موارد اجتماعی در آن ها اهمیت بالایی در پیشگیری از ایجاد این اختلال دارد .

علاوه بر سنین پایین که گفته شد، استفاده از گوشی و تبلت در سنین مدرسه نیز عارضه هایی برای کودکان دارد که آن موارد نیز باید اهمیت داده شوند.

نقص توجه، پرخاش، علائم بیش فعالی، افت تحصیلی، مشکلات هماهنگی و … شامل مواردی است که خانواده ها  میبایست درباره استفاده فرزندانشان از رسانه ها مورد توجه قرار دهند.شما پدر و مادران عزیز میبایست کودک خود را از قرار دادن در معرض این وسایل منع کنید و بدون توجه به این موضوعات که کودکان دیگر شناخت کافی از گوشی دارند و توانایی کار کردن با آن را دارند؛ بازی های خود با کودک را جایگزین گوشی کنید تا درگیر این اختلال که شیوع بسیاری داشته است کنید.

با ما در ارتباط باشید.

بیشتر بخوانید :تعریف پارکینسون، علائم و سن بروز این بیماری

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟